Velik PRIHRANEK pri strošku ogrevanja in POZITIVNI OKOLJSKI UČINKI s toplotno črpalko GEOS KRONOTERM

GEOS – tišji od hladilnika

Podjetje Kronoterm je razvilo novo toplotno črpalko, ki je celo tišja od hladilnika (27 dB (A) zvočnega tlaka in 42 dB(A) zvočne moči). Deluje na osnovi geotermalne energije, ki je ekološko neoporečen, brezplačen in izredno učinkovit vir toplotne energije. Nova družina geotermalnih toplotnih črpalk WPG-07(21)-(K)2 HT je primerna tako za novogradnje kot za starejše objekte ter tako za talno kot tudi za radiatorsko ogrevanje. Na voljo sta različici z integriranim 200 l bojlerjem (s kapaciteto 250 l  uporabne vode) za enostavne zgradbe ali pa brez bojlerja za bolj kompleksne ogrevalne sisteme. Nova družina toplotnih črpalk z integriranim bojlerjem poskrbi za izjemno varčno pripravo tople sanitarne vode skozi celo leto, medtem, ko se prostori pozimi ogrevajo, poleti pa ohlajajo (opcijsko).

Za vgradnjo dovolj že 1 m2 prostora

Nova elegantna oblika toplotne črpalke je izredno kompaktna, vse je v eni notranji enoti (zunanje enote ni), za vgradnjo pa je dovolj že 1 m2 prostora, kar pomeni, da kurilnica ni več potrebna. Poleg kompaktnosti, neslišnosti in okolju prijaznega delovanja novo toplotno črpalko odlikuje tudi izredna učinkovitost – sezonsko grelno število SCOP do 6,0 (pri nizko temperaturnem ogrevanju v povprečnem klimatskem področju), kar vam omogoča zelo nizke obratovalne stroške in do 80 % prihranka pri stroških ogrevanja.

Geotermalna toplotna črpalka voda/voda ali zemlja/voda

Pri geotermalnih toplotnih črpalkah izbirate med dvema viroma toplotne energije in sicer podtalno vodo ali zemljo. Katerega izbrati? Gledano z energetskega stališča je to seveda najprej podtalnica, če je na voljo v zadostni količini in kvaliteti, saj je njena povprečna letna temperatura okoli +10° C. S takšnimi sistemi dosegamo grelna števila krepko preko 5 in s tem največji prihranek. Če ni podtalnice in je na voljo dovolj velika prosta površina zemlje, potem lahko črpamo energijo preko horizontalnega zemeljskega kolektorja ali pa preko vertikalne sonde. Priporoča se vertikalna geosonda, ki dejansko predstavlja rešitev za vsakogar.

Geotermalna energija ima veliko prednosti. Pri obratovanju so precej nižji stroški od drugih sistemov in vam lahko prihrani do 80 % pri ogrevanju. Geotermalna toplotna črpalka uporablja čiste, obnovljive vire energije brez emisij ogljikovega dioksida, ogljikovega monoksida in drugih toplogrednih plinov. Prav tako ne obstajajo kakršna koli vprašanja o varnosti in kakovosti zraka v zvezi z izgorevanjem v notranjosti hiše. Izpostaviti je potrebno tudi višino subvencije Eko sklada za geotermalne toplotne črpalke Kronoterm.  Ta je precej višja kot za toplotne črpalke zrak/voda in tako postane končna investicija v Geos pravzaprav podobna investiciji v toplotno črpalko zrak/voda.

ogrevalni sistem - toplotna črpalka Geos

obnova ogrevalnega sistema s toplotno črpalko Geos

Novogradnje: Geos toplotna črpalka

vgradnja Geosa v novogradnjoVišje subvencije Eko sklada

Eko sklad spodbuja naložbe v stavbah z višjimi subvencijami za ogrevalne toplotne črpalke. Z nakupom geotermalne toplotne črpalke sedaj dvojno prihranite – s pridobitvijo višjega Eko sklada in s prihranki pri strošku ogrevanja kar do 80 %.

Na seznamu toplotnih črpalk s subvencijo Eko sklada so seveda tudi Kronoterm toplotne črpalke. Za geotermalno toplotno črpalko lahko prejmete tudi do 50 % investicije oz. max. 5.000 € za zamenjavo obstoječega sistema v občinah na degradiranih območjih (Mestne občine Kranj, Maribor, Hrastnik, Zagorje …).  Nekatere občine temu dodajo še občinsko subvencijo in tako je možna še višja skupna subvencija.

Kronoterm dostavi toplotne črpalke

Kronoterm: dostava toplotnih črpalk

Kronoterm, vodilni proizvajalec toplotnih črpalk v Sloveniji in razvojno naravnano podjetje – že od leta 1976

  • Z več kot 40 letnimi izkušnjami razvoja, z več kot 25 letno tradicijo proizvodnje ter z več kot 60.000 zadovoljnimi uporabniki toplotnih črpalk za najrazličnejše sisteme in potrebe.
  • Lasten razvoj, proizvodnja, dobava rezervnih delov in garancija – vse na dosegu roke.
  • Lasten servis, hitra odzivnost, kjerkoli v Sloveniji.
  • Vsi izdelki so na koncu proizvodne linije 100 % preizkušeni in kontrolirani. Testiranje se izvaja v komorah, kjer simulirajo različne zunanje pogoje.
  • Napredne rešitve za lažje upravljanje toplotnih črpalk, kot je aplikacija Cloud.Kronoterm za upravljanje na daljavo in prostorski korektorji za upravljanje udobja doma.

 

Več na www.kronoterm.com

Add a Comment