ZMANJŠAJTE STROŠKE TOPLE VODE – za večje porabnike tople vode

Lastniki restavracij, bistrojev, kavarn, pralnic, frizerskih salonov, fitnesov, kampov, manjših hotelov ter upravitelji javnih zgradb kot so npr. vrtci in šole, se pogosto srečujejo z izzivi kako zagotoviti dovolj tople vode ter znižati stroške porabe električne energije. Hkrati pa se mora voda segrevati skladno z zakonskimi predpisi za preprečevanje legionele.

Podjetje Kronoterm ima v svojem asortimanu celovito rešitev za segrevanje tople vode za večje porabnike – sanitarna toplotna črpalka SMAX Kronoterm s 450 l bojlerjem in možno vezavo več enakih toplotnih črpalk zaporedno. S tem boste prihranili pri stroških tople sanitarne vode do 4-krat in imeli vedno zadostno količino sanitarne vode visoke temperature (do 65° C). Zagotovljena je popolna skladnost s higienskimi zahtevami za pitno vodo in avtomatsko shranjevanje zgodovine temperature tople vode kot dokazilo inšpektorjem, da se voda segreva skladno z zakonskimi predpisi za preprečevanje legionele. To pa še ni vse. Toplotno črpalko SMAX lahko upravljate na daljavo preko spleta in tako še dodatno optimirate delovanje glede na potrebe.
Hkrati boste poskrbeli za zmanjšanje emisij CO2 za več kot 62 %, poleg segrevanja sanitarne vode pa še brezplačno ohlajevali in razvlaževali vašo kotlovnico oziroma poljuben prostor.

Toplotna črpalka za segrevanje sanitarne vode za večje porabnike SMAX (WP4 LF-502), je marca 2017 na švicarskem inštitutu WPZ dosegla najboljši rezultat med testiranimi sanitarnimi toplotnimi črpalkami znotraj svoje kategorije.
COP-ja 3.85 po standardu EN 16147:2017 (A20/W10-55, profil XXL) ter 3.20 po standardu EN 16147:2017 (A7/W10-55, profil XXL) sta vrhunska rezultata, in pika na i vsem ostalim odličnim lastnostim, ki jih ta 450 l toplotna črpalka za ogrevanje sanitarne vode premore.

Da bi zmanjkalo tople vode? Nikoli več. Več na www.kronoterm.com

Smax referenca Livigno

Slika: SMAX Kronoterm v hotelu Cristallo v Livigno (Italija)

Add a Comment