Amana je ena od vodilnih svetovnih proizvajalcev zanesljivih in učinkovitih sistemov toplotnih črpalk, ki ponujajo izjemno kakovost, udobje in zmogljivost za vaš dom ali podjetje.
  Danes je American Standard ena izmed bolj zaupljivih blagovnih znamk na področju ogrevanja in hlajenja po vsem svetu.
  Charles Bryant je bil podjetnik industrijske dobe v Ameriki. Začel je s proizvodnjo peči leta 1904 in družbo je ponesel med najuspešnejše takratnega časa. Bryant toplotne črpalke spadajo med bolj učinkovitejše in bolj zmogljive.
  Družba Carrier je ena izmed najstarejši družb, ki so začele graditi svoje ime na področju ogrevanja in klimatizacije s klimatskimi in drugimi napravami. Podjetje Carrier deluje na 6 celinah oz. kar v 172 državah.
  Ime Coolwex danes v svetu prestavlja nenehen razvoj, temeljit nadzor na uporabo materialov za ogrevanje in hlajenje, ter visoko kakovost.Coolwex sistemi so trenutno med vodilnimi kar se tiče inovacij
Podjetje Daiken je bilo ustanovljeno na Japonskem leta 1924, s samo proizvodnjo klimatskih naprav pa je začelo po letu 1951. Toplotne črpalke so začeli tržiti že leta 1969.
Toplotne črpalke Florida oz. FHP so vodilni proizvajalec geotermalnih toplotnih črpalk (vodni vir). FHP-Bosch skupina izdeluje toplotne črpalke v zgradbi veliki kar 128.000 m2. Gre za enega od največjih proizvajalcev visoko učinkovitih toplotnih črpalk na svetu.
  Toplotne črpalke podjetja Lennox so zanesljive in ekonomsko učinkovite. Lahko vam ponudijo dodano vrednost za vaš dom ali pisarno. Gre za toplotne črpalke, ki so odraz kvalitete.
  Rheem toplotne črpalke so med najbolje ocenjenimi v industriji. Rheem toplotne črpalke za ogrevanje in hlajenje so namenjene izredno širokemu krogu kupcev, saj zadovoljujejo širok spekter potreb morebitnih kupcev. Podjetje sta ustanovila brata Donald in Richard Rheem leta 1920.
Ime Sanyo danes velja kot trdno zasidrana blagovna znamka, ki ga je svojim potrošnikom visoko kvaliteto. Sanyo preizkuša svoje toplotne črpalke v Skandinaviji, kjer so le-te resnično izpostavljene najtršim pogojem, ko govorimo o ogrevanju.
  Za toplotne črpalke podjetja Trane lahko rečemo, da so narejene za to, da trajajo. Gre za skrbno sestavljene toplotne črpalke, ki jih sestavljajo najnovejši deli, ki so odraz skrbnega inženiringa in tehnološkega napredka.
  Vaillant ponuja široko paleto toplotnih črpalk, ki so primerne tako za novogradnje kot za hiše in objekte, ki doživljajo prenovo. Njihove črpalke imajo visoke ocene na področju energetske učinkovitosti.