OGREVANJE BAZENA S TOPLOTNO ČRPALKO

Včasih je zasebni bazen veljal za razkošje. Danes temu več ni tako, saj je lahko bazen dostopen skorajda vsakomur, ki ima nekaj Ogrevanje bazena s toplotno crpalkoiznajdljivosti, določen osnovenOgrevanje bazena s toplotno črpalko kapital in dovolj prostora okrog svoje hiše. Marsikdo ima možnost imeti bazen doma, vendar skoraj vsakogar skrbijo stroški vzdrževanja, ki pa ni tako zapleteno, niti težko, kakor tudi ni zelo drago, zlati če poznate osnove vzdrževanja bazena.

Če ste lastnik bazena in še nimate v lasti toplotne črpalke zanj, boste po prebiranju tega članka zagotovo premislili o nabavi le-te. Toplotna črpalka vam lahko omogoči uporabo bazena kadarkoli in v vseh letnih časih. Gre za učinkovito rešitev, ki lahko ohrani vašo vodo v bazenu toplo, ter vam posledično omogoča razvajanje in rekreacijo v domačem bazenu skozi vse leto. Večina ljudi, ki uporablja bazen doma za plavanje ali rekreacijo zaradi morebitnih poškodb in ga ogreva s toplotno črpalko je izjemno zadovoljnih in ceni svojo naložbo, drugi pa ne čutijo nobene potrebe po uporabi bazena čez vso leto in ga uporabljajo le poleti, ter takrat koristijo toploto sonca za ogrevanje vode.

Toplotna črpalka danes predstavlja enega izmed najpomembnejših delov opreme plavalnega bazena. Deluje na principu prenosa toplote iz enega vira toplote (zrak, zemlja … ), ki se prenese na vodo v bazenu. Gre za črpalko, ki ima električno napajanja, ki omogoča kroženje, gretje in filtriranje vode. Vodo poganja skozi filter, kjer se umazanija in drugi drobci ujamejo, kar zagotavlja povratek čiste vode nazaj v bazen.

Povečajte in podaljšajte uživanje in rekreacijo v vašem bazenu skozi vso leto z energetsko učinkovitim in zanesljivim ogrevanjem bazena s toplotno črpalko. Večina tovrstnih črpalk segreje bazen na želeno temperaturo izjemno hitro, ter jih odlikujejo izjemno nizki obratovalni stroški, ter dolga življenjska doba. Nič ne preseže udobja v bazenu, ki ga lahko ustvari toplotna črpalka s primerno temperaturo vodo, ter tako omogoči zgodnje jutranje plavanje (npr. pred poukom, pred službo … ) ali celo nočno kopanje.

Pomembna dejstva:

  • Z namestitvijo toplotne črpalke z namenom ogrevanja bazena boste močno znižali stroške vašega bazena.
  • Z ogrevanjem ne boste onesnaževali okolja, saj to toplotne črpalke okolju prijazne
  • Začetni izdatki vgradnje črpalke bodo nekoliko večji, vendar se tovrstna investicija hitro povrne (v manj kot petih letih)
  • V plavanju v bazenu boste lahko uživali skozi vso leto, ne zgolj poleti
  • Prijavite se na razpis za pridobitev subvencije za toplotno črpalko in prihranite pri nakupu!

Add a Comment