TOPLOTNE ČRPALKE CARRIER

Podjetje Carrier deluje na 6 celinah oz. kar v 172 državah. Njihovo trgovinsko navezo vključuje preko 200 distributerjev iz celega sveta in preko 20.000 trgovskih potnikov, skupno pa družba zaposluje okrog 45.000 oseb, ter ima v lasti oz. upravljanje 78 proizvodnih obratov.
Toplotne črpalke znamke Carrier se uporabljajo za ogrevanje in/ali za klimatizacijo stavbe. Konvencionalni sistemi ogrevanja oddajajo toploto v prostor na podlagi gorenja lesa, olja ali na podlagi grelnega elementa, ki ga poganja elektrika. Toplotne črpalke Carrier pa delujejo kot prevoznik toplote, ki prenaša višjo temperaturo v prostor z nižjo temperaturo.
V vašem domu je v tem trenutku vsaj ena naprava za hlajenje – hladilnik. Z nakupom toplotne črpalke Carrier bo to že vsaj druga naprava, ki omogoča hlajenje. Princip je enak kot pri prenosu toplote v primeru ogrevanja, vendar se v tem primeru toplota odvaja, namesto dodaja.

Carrier infinityKateri so sestavni deli toplotne črpalke Carrier?

  • Termostat, ki nadzoruje delovanje samega sistema toplotne črpalke kot celote. (Današnji termostati so digitalni in zelo enostavni za uporabo.)
  • Kontrola kroženja zraka, ki nadzira cirkulacijo zraka po vašem domu, hkrati pa je ta enota odgovorna za prenos toplote iz enega kraja na drugega.
  • Zračni filter, ki izloča morebiten prah in druge onesnaževalce
  • Cena toplotnih črpalk Carrier je odvisna od velikost, tipa in namembnosti enote.
    !!!Za namestitev in instalacijo toplotne črpalke Carrier najemite usposobljena strokovnjaka, ki je s postopkom namestitve seznanjen in ima na voljo potrebno znanje in orodja.

3 najpogosteje uporabljeni tipi toplotnih črpalk Carrier:

Serija Infinity (ultra učinkovitost): Toplotna črpalka znamke Carrier, serije Infity je vodilen tip tovrstne črpalke na področju učinkovitosti. Carrier toplotna crpalka comfort

Seriji Performance in Comfort (visoka učinkovitost): Slednji seriji Carrier toplotne črpalke prav tako označujeta višek konkurenčnosti glede na ceno in učinkovitost nasproti drugim znamkam toplotnihCarrier črpalk, električne toplote se ta serija posluži le v izjemno mrzlih mesecih. Sama linija Performance je običajno 1000$ dražja od linije Comfort, vendar je za to občutno tišja.

Osnovna serija (zmerna učinkovitost): Osnovna serija je najosnovnejši tip toplotne črpalke, ki pa še vedno velja kot serija, ki je vsaj stopničko više nasproti ostalim osnovnim tipom toplotnih črpalk drugih proizvajalcev.

Add a Comment