TOPLOTNE ČRPALKE COOLWEX

Toplotna črpalka Coolwex omogoča znižanje stroškov za več kot 50% v primerjavi z ogrevanjem na fosilna goriva. Coolwex celo pravi, da vam bo investicija v ogrevanje z uporabo obnovljivih virov energije boljše obrestovala kot če bi denar položili na banko (v obliki depozita).Coolwex proizvaja naslednja sistema toplotnih črpalkah:

  • Coolwex zemlja/voda – sistem kateri je eden izmed najbolj ekonomičnih in zanesljivih virov toplote.
  • Coolwex voda/voda- sistem, ki zagotavlja največ energije za izjemno nizko ceno.

V nadaljevanju vam bomo predstavili toplotno črpalko Coolwex Exclusive. Coolwex Exclusive je najenostavnejši in zelo uporaben vir za Coolwex toplotna crpalka voda vodaogrevanje ter hlajenje. Je vCoolwex voda voda toplotna črpalka bistvo novost na tržišču. Pri razvoju tega sistema je bilo vključeno tudi podjetje Mitsubishi electric in Fujitsu, kateri so posebej razvili zunanje enote v ta namen. Razlika med Mitsubishijevim sistemom in sistemov Fujitsu je v tem, da Mitsubishijev sistem Zubadan obvladuje temperature do -25 med tem ko Fujitsu High Power do -20.

Da bi se pri Coolwexu še bolj približali potrošnikom so pripravili dva različna sestava sistema Exclusive, prvi sistem je Exclusive MONO, kateri je bolj primeren in uporaben pri zamenjavi obstoječega sistema za ogrevanje – torej sanacija, vendar se lahko uporabi tudi pri novogradnji. Drugi sistem je Exclusive DUO, kateri ima integriran kotel iz nerjavečega jekla prostornine 240 litrov in je uporaben pri novogradnjah. Prav tako, ima dodatno vgrajeno tudi spiral toplotnega izmenjevalnika, kateri nam ponuja opcijo priklopa sončnih kolektorjev.

Glavne prednosti sistema Exclusive:

  • dela pri zunanjih temperaturah do -25
  • greje pozimi, hladi poleti
  • enotna povezava med notranjo in zunanjo enoto za elektriko in plin
  • notranja in zunanja enota sta lahko do 75m narazen
  • namestitev je mogoča v vsako kurilnico
  • vgrajen 240l kotel z možnostjo priključitve na sončne kolektorje (samo pri Exclusive DUO)

Add a Comment