TOPLOTNE ČRPALKE FHP BOSCH

Dejstva o toplotnih črpalkah FloridaFHP-Bosch skupina izdeluje toplotne črpalke v zgradbi veliki kar 128.000 m2. Zaposluje približno 200 visoko usposobljenih ljudi na FHP toplotna crpalka highToplotna črpalka FHP high efficiency efficiencytovarniškem področju. Gre za enega od največjih proizvajalcev visoko učinkovitih toplotnih črpalk na svetu. FHP-Bosch inženirji imajo na voljo najboljšo in najnovejšo razpoložljivo tehnologijo pri razvoju toplotnih črpalk, s čimer izpolnjujejo svoj cilj zmanjševanja stroškov ogrevanja in hlajenja, hkrati pa s tem kažejo svojo odgovornost do okolja.

FHP-Bosch Toplotne črpalke

FHP proizvaja toplotne črpalke tako za večje poslovne objekte kot za rezidenčne uporabnike. Stroški teh toplotni črpalk se razlikujejo glede na velikost in glede na raven učinkovitosti. Gole toplotne črpalke stanejo med 4.000 in 8.000 evri. Namestitev celotnega sistema pa lahko povzdigne stroške tudi na 10.000 evrov, pa vse do 30.000€.
Če povzamemo, so Florida toplotne črpalke ene izmed najbolj učinkovitih. So veliko učinkovitejše od toplotnih črpalk zrak zrak, saj so geotermalne in lahko koristijo toploto zemlje vse leto. Zavedati se je potrebno, da so začetni stroški namestitve tovrstnega sistema toplotne črpalke dražji od običajne tovrstne črpalke, ki koristi zrak, namesto geotermalne energije, vendar je to na dolgi rok boljša, varčnejša in bolj ekološka izbira.

Add a Comment