TOPLOTNE ČRPALKE DAIKIN ALTHERMA

TOPLOTNA ČRPALKA DAIKIN ALTHERMA HT

Toplotna črpalka zrak-voda Daikin Altherma je zelo prilagodljiv, uporabniku prijazen in energetsko učinkovit ogrevalni sistem za vaš dom, ki toploto iz zunanjega zraka segreje na višjo temperaturo in jo nato odda v vaš bivalni prostor. Srce sistema Daikin HT je črpalka zrak/voda, ki je nedvomno pravilen odgovor na vprašanje »kateri ogrevalni sistem je najboljša zamenjava za konvencionalno ogrevanje?« Odločite se za zamenjavo vašega obstoječega sistema za ogrevanje še danes, ter prihranite vaš denar z uporabo obnovljive energije, ter s tem naredite nekaj dobrega za vaše okolje.

  • Obnavljate vaš dom? Daikin Altherma HT je visokotemperaturna toplotna črpalka, ki je sposobna ogreti radiatorje na zelo visoko temperaturo, ter je primerna za uporabo v stavbah tradicionalne gradnje oz. starejše gradnje. (Vaših obstoječih radiatorjev ni potrebno zamenjati.)
  • Daikin HT velja za visokotemperaturno toplotno črpalko, ki je zahvaljujoč tako imenovani kaskadni tehnologiji sposobna ogreti vodo v radiatorju tudi do 80 °C brez pomoči dodatnega električnega grelca.
  • Znano je, da svoje moči ne izgubi vse do zunanje temperature -12°C, ter da premore še vedno okrog 85% moči pri -20°C.

Ta toplotna črpalka se priporoča vsem lastnikom starejših hiš, ki imajo slabšo izolacijo, ter ponuja ugoden in zelo optimalen način ogrevanja, saj je enostavna, brezskrbna in zanesljiva. Mogoče jo je uporabljati tako za ogrevanje preko radiatorjev kot preko talnega gretja.

Toplotne črpalke Daikin sestavljata dva kompresorja, sam sistem pa je zasnovan tako da se naraščanje tlaka počasi dviguje, zato traja nekaj dlje časa, da začne toplotna črpalka sploh delovat oz. ogrevat. Daikin Altherma deluje tudi od tri do petkrat bolj učinkovito kot tradicionalni ogrevalni sistemi na, ki delujejo na temelju fosilnih goriv. Zahvaljujoč inverterski tehnologiji in vgrajenem krmiljenju je tovrstna toplotna črpalka zmožna večjega varčevanja z energijo kot večina drugih sistemov.

Daikin althermaPovzetek najpomembnejših informacij

  • Zelo učinkovito lahko nadomesti katerikoli dosedanji ogrevalni sistem, brez zamenjave obstoječih radiatorjev, ter ne potrebuje dodatnih električnih grelcev.
  • Daikin Altherma HT zmore ogreti sanitarno vodo brez kakršnega koli dodatnega električnega grelca.
  • Toplotno črpalko Daikin HT je mogoče povezati tudi s solarnimi kolektorji, kar pomeni, da je mogoče proizvajati toplo vodo s pomočjo sončne energije.
  • Sistem je mogoče upravljati preko zelo preglednega upravljalnika, s katerim je mogoče preprosto prilagoditi želeno temperaturo in ohranjati udobje vašega bivanja skozi vse leto, tudi v najhladnejših dneh.

Add a Comment