Toplotne črpalke Fujitsu

Največja skrb bodočih kupcev toplotnih črpalk tipa zrak voda je hrup. Potrebno je vedeti, da so današnje toplotne črpalke zrak/voda so vse že zelo »tihe« napram tistim, ki so jih izdelovali pred na primer 10+ leti. Za najtišje veljajo toplotne črpalke Fujitsu, ki imajo izjemno učinkovito oblikovan ventilator, ki omogoča večji pretok zraka na nižji ravni hrupa. V šali bi lahko rekli, da je Fujitsu toplotna črpalka tišja, takrat ko deluje in ne takrat ko je izključena.

Fujitsu proizvaja toplotne črpalke, ki nudijo vrhunsko udobje in imajo odlično oblikovan kontrolni modul preko katerega lahko enakomerno in preprosto uravnavamo temperaturo našega doma zgolj s pritiskom na gumb.

Toplotna črpalka Fujitsu WATERSTAGE™

Prvo, kar je potrebno vedeti o toplotni črpalki Fujitsu WATERSTAGE™ je, da gre za celovit in izjemno učinkovit sistem za ogrevanje, ki Fujitsu waterstageizkorišča toploto zraka. Omogoča ogrevanje bivalnih prostorov, kot tudi ogrevanje sanitarne vode. Ena izmed prednosti, ki jih je potrebno omeniti je, da ima WATERSTAGE nizko porabo električne energije glede na učinkovitost absorpcije toplote iz zraka.
Opisovana toplotna črpalka Fujitsu vam bo prihranila veliko energije v primerjavi z drugimi načini ogrevanja, hkrati pa jo odlikuje visoka vzdržljivost, saj ima zaščito proti koroziji, toplotni izmenjevalnik je nemogoče zamašit, topla voda pa je nenehno na voljo. Inverter te toplotne črpalke oz. samo krmiljenje je na trgu pojmovano kot eno izmed najboljših, saj vsebuje namenski siemensov hranilnik.
Tovrstna toplotna črpalka ni visokotemperaturna, zato se je potrebno zavedati, da bo za mrzle dni potrebno imeti na voljo tudi dodatni vir ogrevanja.

 Toplotna črpalka Fujitsu WATERSTAGE™ omogoča uporabo toplotne energije za:

  • Ogrevanje sanitarne vode
  • Radiatorski način ogrevanja
  • Talno ogrevanje

Kot vidimo gre za vsestransko črpalko, ki jo je mogoče uporabiti tako v primeru novogradnje ali adaptacije obstoječe hiše, ter jo je mogoče priključiti tako na talno kot radiatorsko ogrevanje brez težav.

Po izkušnjah strokovnjakov in pričevanju strank imajo mnoge toplotne črpalke zrak-voda slabost, da s padanjem zunanje temperature pada oz. slabi tudi moč toplotne črpalke. Izjema med njimi je Fujitsu WATERSTAGE – pri tej toplotni črpalki tega ni bilo moč zaznati, glede na raziskave narejene v letu 2011.

Pri prehodu iz ogrevanja na olje na ogrevanje s toplotno črpalko Fujitsu WATERSTAGE lahko praviloma pričakujete vsaj prepolovitev stroškov za ogrevanje.

Toplotne črpalke Fujitsu imajo izjemno enostaven krmilnik. Običajno je mogoče vse nastavitve nastaviti preko dveh preprostih gumbov in vrtljivega kolesca. Namestitev je izjemno preprosta, tudi sam inštalater nima težkega dela, saj ni potrebno vgraditi nobenih mikrostikal. Prikazalnik ima več vrstični prikaz, tudi sam meni je pregleden, priročnik za uporabo pa uporabniku prijazno napisan.

Add a Comment