TOPLOTNE ČRPALKE ROTEX

Podjetje ROTEX Heating Systems GmbH proizvaja različne sisteme ogrevanja. Proizvajajo toplotne črpalke zrak voda, kondenzacijske kotle za nafto in plin, solarne sisteme, talno ogrevanje, ogrevanje skladiščnih cistern za olje, sisteme za ogrevanje sanitarne vode … Podjetje ROTEX je bilo ustanovljeno leta 1973 in trenutno zaposluje več kot 340 zaposlenih. Podjetje ROTEX Heating Systems GmbH je z 1. Oktobrom 2008 prešlo v 100% last podjetja Daikin Europe.

ROTEX Comfort 365 (ogrevanje pozimi in hlajenje poleti)

ROTEX Comfort 365 predstavlja nov sistem ogrevanja, ki ne zagotavlja samo prijetne toplote pozimi, temveč z prijetnim hlajenjem ustvarja tudi prijetne pogoje poleti. To je toplotna črpalka zrak / voda, ki je najbolj efektivna, ko je povezana z talnim gretjem. Talno ogrevanje tej toplotni črpalki omogoča, tako gretje kot hlajenje. V prostorih brez talnega ogrevanja pa se lahko uporablja Rotexov konvektorski ventilator, ki je prav tako sposoben tako ogrevati kot hladiti.
Toplotna črpalka ROTEX Comfort 365 ima serijsko vgrajeno dvojno funkcijo delovanja (ogrevanja in hlajenja).Vsako sobo je mogoče temperaturno ločeno nadzorovati, kar vam omogoča maksimalno toplotno udobje skozi vse leto.

ROTEX HPSU

Toplotna črpalka ROTEX HPSU učinkovito uporablja energijo okolja za oskrbo vaše hiše s toploto. V kombinaciji s solarnim modulom velja tovrstna toplotna črpalka za nepremagljivi sistem ogrevanja – ogrevanje z zrakom in sončno svetlobo.
Za mini čudež večja toplotna črpalka ROTEX HPSU compact 308 z 300 litrskim vgrajenim hranilnikom. Celotna enotna za centralno ogrevanja zaseda površino zgolj 59 x 61cm z vključno 300l hranilnikom in ogrevalnikom sanitarne vode. Sama konstrukcija je zelo kompaktna, namestitev pa zelo preprosta.

Najpomembnejše značilnosti toplotne črpalke ROTEX HSPU

  • Najprimernejša, če imate zelo zelo malo prostora
  • Varčna toplotna črpalka zrak voda
  • Izraba energije iz sončne svetlobe in zraka
  • Ogrevanje prostorov in vode
  • Neposredna povezava s solarnim sistemom
  • Kompaktna in tiha toplotna črpalka
  • Optimalna higiena sanitarne vode
  • Primerna za novogradnje in tudi za modernizacijo obstoječega ogrevanja

Sonce je naš naravni dobavitelj energije, ki lahko brezplačno dobavlja toploto naši hiši. Tovrstna energija je brezplačna in hkrati neizčrpna. Povezava solarne energije s toplotno črpalko predstavlja izjemno močan sistem ogrevanja. Zavedati se moramo, da je mogoče 80% sončne energije pretvoriti v toploto, kar omogočajo ROTEX ploščati sončni kolektorji, ki dopolnjujejo ROTEX HPSU toplotno črpalko do te mere, da toplotna črpalka na idealen način dovaja potrebno količino toplote v ogrevalni sistem. Spodnji diagram prikazuje nepremagljivo kombinacijo toplotne črpalke in solarne energije:

povprečna poraba energije enodružinske hiše

Add a Comment