Toplotne črpalke KRONOTERM

Slovensko družinsko podjetje Kronoterm ponuja rešitve ogrevanja in hlajenja prostorov ter gretja sanitarne vode s toplotnimi črpalkami za vse vrste objektov – novogradnje, starejše gradnje, večstanovanjske in industrijske objekte.

Kronoterm: montaža toplotne črpalke

Toplotne črpalke Kronoterm so na voljo za vse toplotne vire (zrak/voda, voda/voda, zemlja/voda) z najboljšim izkoristkom za vaše potrebe. Njihova tehnična podpora in svetovanje vam bosta s strokovnim ogledom vašega objekta zagotovila najboljšo izbiro toplotne črpalke za vaše potrebe.

S svojo izbrano mrežo visoko kvalificiranih monterjev pa bodo poskrbeli tudi za kvalitetno izvedbo in vaše končno zadovoljstvo.

Kronoterm: pred hišo

Kronoterm, vodilni proizvajalec toplotnih črpalk v Sloveniji in razvojno naravnano podjetje – že od leta 1976

  • Z več kot 40 letnimi izkušnjami razvoja, z več kot 25 letno tradicijo proizvodnje ter z več kot 50.000 zadovoljnimi uporabniki toplotnih črpalk za najrazličnejše sisteme in potrebe.
  • Lasten razvoj, proizvodnja, dobava rezervnih delov in garancija – vse na dosegu roke.
  • Lasten servis, hitra odzivnost, kjerkoli v Sloveniji.
  • Vsi izdelki so na koncu proizvodne linije 100 % preizkušeni in kontrolirani. Testiranje izvajajo za celotno življenjsko dobo ogrevalnega sistema.

Ponujajo veliko naprednih rešitev za lažje upravljanje toplotnih črpalk, ko so:

  • Hlajenje s toplotno črpalko – lahko zagotavljajo hlajenje na aktiven način (reverzibilne toplotne črpalke, kjer pri hlajenju deluje kompresor črpalke) in pa na pasiven način (pri toplotnih črpalkah zemlja/voda in toplotnih črpalkah voda/voda, kjer pri hlajenju delujejo samo primarne črpalke).
  • Aplikacija Cloud.Kronoterm za upravljanje toplotnih črpalk na daljavo – z aplikacijo lahko nastavite toplotno črpalko, vklopite in urejate urnike, spremljate porabo in določate programe delovanja ne glede na to, kje ste in kdaj uporabljate aplikacijo. Prav tako vam takšna možnost ponuja servisno diagnostiko na daljavo – tako je marsikatera potencialna napaka odkrita še preden jo zaznate oz. postane problem.Shema toplotne črpalke - kronoterm
  • Prostorski korektorji upravljanja udobja doma – nastavimo lahko želeno temperaturo prostora, ta pa preko dvosmerne ModBus komunikacije sporoči regulaciji toplotne črpalke Kronoterm izmerjeno in želeno temperaturo. Na podlagi pridobljene informacije korektorja in izmerjene zunanje temperature, regulacija toplotne črpalke s posebnim algoritmom določi optimalno potrebno temperaturo ogrevne vode ogrevalnega sistema v vsakem trenutku. Takšna povezava vseh elementov ogrevalnega sistema nam bistveno dvigne učinkovitost celotnega sistema in s tem prihranke. Prostorski korektor KT-2 vam prikazuje tudi ažurno vremensko napoved in razmere v vaših prostorih v vsakem trenutku.

Kronoterm stalno meri temperaturo

Prejemniki številnih priznanj in certifikatov najuglednejših svetovnih inštitucij

Toplotna črpalka SMAX za segrevanje sanitarne vode za večje porabnike je v svojem razredu daleč pred konkurenco. Marca 2017 je na švicarskem inštitutu WPZ dosegla najboljši rezultat med testiranimi sanitarnimi toplotnimi črpalkami znotraj svoje kategorije. COP-ja 3.85 po standardu EN 16147:2017 (A20/W10-55, profil XXL) ter 3.20 po standardu EN 16147:2017 (A7/W10-55, profil XXL) sta vrhunska rezultata in pika na i vsem ostalim odličnim lastnostim, ki jih ta 450 l toplotna črpalka za ogrevanje sanitarne vode premore.

KRONOTERM: zmagovalec kategorije toplotnih črpalk 2017

Add a Comment