ZLATO GAZELO ZA TOPLOTNO ČRPALKO DOBI…

Termotehnika toplotne črpalkeMed nominiranci za gazelo savinjsko-zasavske regije 2012 se poteguje podjetje Termotehnika – slovenski proizvajalec toplotnih črpalk. Gre za družinsko podjetje, ki je bilo ustanovljeno že leta 1991, leta 1994 pa je pričelo z razvojem toplotne črpalke za segrevanje sanitarne vode, katere je na trgu ponudilo tudi kot lastno blagovno znamko.

Podjetje Termotehnika ustvari približno 80 odstotkov prometa v Sloveniji, preostalih 20 odstotkov pa na tujih trgih. Na slovenskem trgu se trudijo konkurirati toplotnim črpalkam tako nemškim kot švedskim proizvajalcem. Po do sedaj znanih podatkih je trenutno najbolj prodajana toplotna črpalka na vodni vir, prav tako pa je v izjemnem porastu prodaja toplotne črpalke zrak voda (kar v 70 odstotkih prodaje se proda tovrstna toplotna črpalka)Ogrevalne toplotne črpalke

Uspešnost samega podjetja kaže, da so ljudje ekološko iz dneva v dan bolj osveščeni, saj se toplotna črpalka počasi prebija med prvotne izbore načina ogrevanja. V Sloveniji je nakup toplotne črpalke tudi subvencioniran, saj so s strani Eko sklada Republike Slovenije vsako leto objavljeni razpisi za subvencioniran nakup toplotne črpalke. Vedno več javnih ustanov se odloča tudi za nakup toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode, med drugim vrtci in bolnišnice.

Toplotne črpalke so prihodnost ogrevanja, tega se zaveda tudi podjetje Termotehnika, ki meni, da je na tem področju še veliko prostora za razvoj in izboljšanje tovrstnega ogrevanja. Toplotna črpalka je energetsko učinkovit način ogrevanja in hlajenja, ki naredi iz ogrevanja udobje, ter občutno manj onesnažuje okolje v nasprotju z drugimi načini ogrevanja. Mogoče jo je priklopiti tako na sistem talnega ogrevanja kot na radiatorski sistem, zato je primerna za vsakogar.

Add a Comment